top of page

Media en nieuws

In 2017 zal getracht worden om weer mooie verslagen te maken van de clubleden tijdens de nationale en internationale wedstrijden. Dezen zullen hieronder terug te vinden zijn.

Media

Gersloot '22

2016

2018

2015

2017

Nieuws

Autocross Masters Wijhe

Vele DAC'ers namen deel aan de laatste Masters wedstrijd te Wijhe. Mooi om te zien dat vele coureurs de weg wisten te vinden naar de wedstrijd georganiseerd door 

ons. 

Door uitvallen van Seppe Aerts had Richard Zwiep al genoeg aan een finaleplaats voor het binnenhalen van het kampioenschap. Dit gebeurde dan ook. 
Constante rijder was Alex Rijkeboer in zowel klasse 7 als klasse 8 wist hij een 5e plaats te behalen. Door het afzeggen van andere coureurs mocht hij daardoor deelnemen aan 
de Superfinale en wist daar een verdienstelijke 6e plaats in te bemachtigen. 
In klasse 10 wist Marc Jacobs zowel op de zaterdag als op de zondag de overwinning te pakken en steeg hiermee naar de 9e plaats officieus in het kampioenschap. 

Eurol Veka NK Hoogkerk

Na al twee weken aan een stuk regen te hebben gehad was het twijfelen of het NK wel doorging. Een aantal dagen voor de wedstrijd kwam het verlossende woord. De baanomstandigheden lieten niet toe dat het laatste NK verreden ging worden. In eerste instantie was er nog sprake van dat de wedstrijd ingehaald zou worden. Maar uiteindelijk maakte de organisatie bekend dat ook dit niet het geval was. 
Dit maakt dat de uitslag na vijf NK wedstrijden officieus als volgt is: 

2e plaats Marc Jacobs (sprint 2000cc)
10e plaats John Rotink (sprint 2000cc)
14e plaats Toon van Steenoven (sprint 2000cc)
7e plaats Patrick Boessenkool (sprint 1600cc)
5e plaats Jan Paul Klaster (keverklasse)
2e plaats Nick van Mourik (Juniorklasse)
4e plaats Sander Stevens (divisie V)

8e plaats Equipe Kevin van Beek/ Sander de Haan (divisie V)
14e plaats Frans van der Vegt (divisie V)

Autocross Masters Landen 

Terwijl op vele plaatsen in Nederland de wedstrijden afgelast werden vanwege de hoeveelheid water was er in het Belgische Landen nog geen vuiltje aan de lucht te bekennen. Alleen tijdens de zaterdagwedstrijd sloeg ook in België het weerbericht om en moest de wedstrijdleiding beslissen om de wedstrijd halverwege de middag af te lassen. 

Voor de zondag waren de voorspellingen weer wat beter en werden de zondagswedstrijden weer gestart. In klasse 2 wist Richard Zwiep weer met de overwinning naar Zuidwolde te gaan en legde hiermee al een voorzichtige basis voor het binnenhalen van het kampioenschap. Verder wisten er geen DAC'ers in Landen de finale te behalen, als ze al mee deden. 

Eurol Veka NK Gendringen

Gendringen, een aantal regenbuien op de vrijdag zorgden dat het rennerskwartier al moeilijk begaanbaar werd, maar de baan had gelukkig minder last van het regenwater. Gedurende de dag kwam er ook nog een regenbui of het Gendringse land trekken en veranderde de kleibaan is een ware ijsbaan. Dit was ook terug te zien in de rondetijden later in de week op Mylaps. 

Na een succesvolle eerste helft kende Marc Jacobs ook vandaag weer een goede wedstrijd en nam op de Gendringse klei een vijfde plaats mee naar huis. John Rotink stuurde zijn dubbele motorfiets naar een welverdiende 8e plaats. Maar ook Toon van Steenoven kent dit jaar een super seizoen. Waar voor seizoen 2017 nog bijna niemand gehoord had van Toon van Steenoven heeft hij in 2017 laten zien dat hij moede een goede opmars richting de subtop bezig is! In Gendringen viel hij net naast de prijzen met een 11e plaats. 

In de sprint 1600cc- klasse waren de eerste manche alle ogen gericht op Dirk Jan Middelveld. Vandaag was het eindelijk zover en kon hij met zijn 'sneeuwscooter' de baan op. Na een superstart wist hij enkele ronden aan de leiding te gaan, maar na een aantal rooksignalen hield hij het voor gezien. Helaas moet er eerst weer in de Middelveldstal gesleuteld worden voordat we hem weer in de baan zien. Hopelijk biedt 2018 nog een boel mooie momenten, het begin was in ieder geval veelbelovend. In Toldijk liet Patrick Boessenkool zien dat hij het roer om wou gooien na de eerste helft van het seizoen, deze goede lijn zette hij ook in Gendringen in. Na een mooie finale wist hij als tweede over de eindstreep te gaan. 

In de keverklasse vonden we Jan- Paul Klaster op de zesde plaats. Peter Nijmeijer pakte tijdens zijn de wedstrijd van Gendringen een mooie 8e plaats. 

Tijdens de vijfde wedstrijd wist Jarno Rotink voor het eerst genoeg punten te behalen voor een finaleplaats. Echter door mechanische pech kon hij niet deelnemen aan de finale. Hij eindigde dus op de vijftiende plaats. En na de eerste wedstrijden zat het er al aan te komen, maar in Gendringen was het dan eindelijk zover. Na een redelijke start, kwam hij als eerst uit de bocht, maar toen werd er rood gegeven. Dus een herstart volgde. En ook nu wist Nick van Mourik weer als een van de eersten de bocht uit te komen. Na een mooie inhaalmanoeuvre in de tweede bocht wist hij de leiding definitief over te nemen. En in de overige ronden gaf hij deze ook niet meer uit handen. De eerste overwinning tijdens het laatste jaar in de juniorklasse is eindelijk een feit voor Nick van Mourik! 

In de divisie V vonden we de blauwe celica van Sander Stevens terug op de vierde plaats. Het 'disaster' van Toldijk was hij weer te boven.

EUROL VEKA NK 2017

Tijdens het schrijven van dit verslag zijn er inmiddels al vier van de zes wedstrijden voor het kampioenschap verreden, hieronder een kort verslag van de coureurs binnen de top- 15. 


In de sprint 2000cc is Marc Jacobs na een matige start in Pieterzijl, een overwinning in Gersloot, een vijfde plaats in Rosmalen en een tweede positie in Toldijk voorlopig gevestigd op de tweede positie in het kampioenschap. Kan hij dit tempo vasthouden tijdens de laatste twee wedstrijden? En mag hij aan het einde van de dag in Hoogkerk zijn 103 inruilen voor een hoger nummer?? Met wisselvallende resultaten vinden we op een voorlopige 12e positie John Rotink terug in het NK- klassement. 

 

In de sprint 1600cc klasse vinden we Patrick Boessenkool terug op een 11e positie in het voorlopig klassement. In 2015 nog "Rookie of the year" in 2017 wil het niet lopen. Na drie constante wedstrijden (3x 14e), gooide Patrick in Toldijk letterlijk het stuur om. Hij stuurde na een zinderende finale zijn bolide naar de 5e plaats. Was dit het keerpunt van zijn seizoen? Hij zal in ieder geval nog alle zeilen bij moeten zetten voor een top- 10 klassering tijdens seizoen 2017. 

 

Jan- Paul Klaster kent juist wel een beter seizoen dan voorgaand jaar. In Pieterzijl startte hij het seizoen, na een prachtige finale, met een tweede positie. In Gersloot viel hij net naast het podium met een vierde plaats. En tijdens de laatste twee wedstrijden moest Jan- Paul genoegen nemen met 2x een 7e plaats. Deze scores maakt dat hij voorlopig gehuisvest staat op de vierde positie in de tussenstand. 

 

In de Juniorenklasse sluit Nick van Mourik zijn juniorcarrière succesvol af. Dat is inmiddels al een volslagen feit. Tijdens alle vier de verreden NK's wist hij in de voorronden voldoende punten te behalen om met zijn Toyota plaats te nemen op de eerste rij. Alleen problemen met de koeling hebben tijdens 2 van de vier wedstrijden ervoor gezorgd dat hij deze mooie eerste rij niet kon omzetten in een mooie klassering. Maar tijdens de wedstrijd in Gersloot, rook Nick al aan het podium met een mooie vijfde plaats. In Rosmalen wist hij nog meer snelheid uit zijn Toyota te halen en eindigde de dag als derde. Dit maakt dat hij voorlopig net naast het podium valt op een mooie vierde plaats.


In de Divisie V zijn er meer DAC'ers actief. In de top- 15 vinden we dan ook meerdere leden terug. Net naast het podium staat voorlopig Sander Stevens gevestigd. Zijn tweede plaats tijdens de wedstrijd in Rosmalen smaakte naar meer, dus wie weet vinden we hem daar tijdens de laatste twee wedstrijden nog weer terug. Tijdens de wedstrijd in Toldijk had Sander gehoopt zijn positie te verstevigen, maar dacht zijn dynamo er anders over. Deze zorgde dat Sander de strijd vroegtijdig moest staken. Op de voorlopige 10e plaats vinden we Sander de Haan terug, die equipe rijdt dit jaar met Kevin van Beek. Tijdens de derde wedstrijd in Rosmalen mocht Sander plaats nemen achter het stuur van zijn Toyota. Tijdens de strijd om de koppositie in een fel bevochten finale sloeg voor Sander het noodlot toe en moest hij zijn auto langs de kant zetten. 
Na een moeizame start van het seizoen, wist Frans van der Vegt tijdens de drie opvolgende wedstrijden wel de finale te behalen. Maar koelingsproblemen in combinatie met de zware baanomstandigheden in Gersloot en een baan die hem totaal niet lag in Toldijk maakten dat hij twee keer genoegen moest nemen met een respectievelijk 12e en 11e positie. Tijdens de fel bevochten finale in Rosmalen wist hij zijn Renault, ondanks dat deze wat scheel zag, wel naar een vierde positie te sturen. Dit maakt dat hij voorlopig 11e staat.  

Autocross Masters 2017

Tijdens het schrijven van dit verslag zijn er al drie van de vijf wedstrijden voor het Masters kampioenschap  verreden. In klasse 1 zien we, evenals andere jaren, Steve Santing weer terug op de startlijsten. De eerste wedstrijd van het kampioenschap in Kortemark (BE) heeft

Steve laten schieten. In Terwolde kwam Steve te kort voor de finales, maar in Venhuizen wist hij een plaats in de finale te bemachtigen op de zondag. Dit levert hem in de tussenstand een 23e positie op. 
 

In Klasse 2 zien we, meervoudig kampioen, Richard Zwiep terug. Na twee overwinningen tijdens het eerste weekend in België en twee tweede plaatsen tijdens het weekend in Terwolde stond Richard aan de leiding in het kampioenschap. Ook de tweede plaats op de zaterdag in Venhuizen maakten dat hij de leidende positie vast hield. Maar een klapper tijdens de eerste manche op de zondag in Venhuizen, zorgde ervoor dat Richard die dag niet meer aan de start kon verschijnen en dat hij nou vooreerst genoegen moet nemen met een tweede positie in het kampioenschap. Maar uitzicht op de titel is er nog, dus wie weet wat hij de twee komende wedstrijden kan doen. Verder vinden we op positie 18 in Klasse 2 Adriaan Santing terug. Hij heeft, evenals zijn broer, de eerste wedstrijd laten schieten, maar een goede finaleklassering op de zondag in Venhuizen maakt dat hij ook nog steeds mee kan strijden om de prijzen in het kampioenschap. 

 

In Klasse 3 staat op positie 16 de equipe Santing/ Santing gevestigd. Na twee finale plaatsen op de zondagen tijdens de Nederlandse wedstrijden is er nog uitzicht op een hogere klassering, al zal de top- 10 lastig worden. 

 

In Klasse 4, de juniorklasse, vinden we Kim Kleinsmit (positie 17) en Jeffrey Nijland (positie 20) terug. Kim heeft aan het Masters weekend in Terwolde mee gedaan. Hier wist zij op de zondag haar bolide na een mooie finale naar positie 7 te sturen. 
Jeffrey Nijland heeft zich ingeschreven voor het Masters weekend in Venhuizen. Ook hij wist hier op de zondag de finale te behalen, echter viel hij buiten de top 10. 

De overige leden die deelgenomen hebben aan de Masters wedstrijden vallen helaas buiten de top- 20.

E.P. Zoutleeuw 26 en 27 september 2015

In klasse 1 zagen we helaas geen coureurs terug in de top 10 uitslag. Ondank dat hij in Zoutleeuw geen punten wist te behalen, wist Rutger Rijk in de einduitslag op plaats 9 te eindigen.

In klasse 2 kon Richard Zwiep met zijn welbekende oranje kever het kampioenschap binnen halen. Echter motorische pech gooide roet in het eten. Waarmee hij genoegen moet nemen met een verdienstelijke 2e plaats overall. Met een mooie derde plaats tijdens het laatste E.P. wist Richard Gepken een 7e plaats in het kampioenschap te veroveren. 

 

In klasse X zagen we Hippe Diever en Rieks Zwiep terug. Beiden werden tijdens de mooie finale in Zoutleeuw respectievelijk 7e en 6e. In de einduitslag zien we Hippe Diever terug op een 7e plaats. 

N.K. Baarle Nassau 19 september 2015

Waar op vele plaatsen in het noorden de crossen niet verreden werden vanwege het weer, waren de weergoden in Baarle- Nassau beter gezind. Eenmaal aangekomen was het veel bagger wat er op het terrein lag. Maar tijdens de eerste manches bleek al gauw dat dit voornamelijk de bovenlaag betrof. 

 

In de sprint 2000cc klasse stonden Marc Jacobs, Wouter de Vries en John Rotink aan de start. Alle drie de heren wisten tijdens de voorronden genoeg punten te verzamelen voor de finale. Echter kende Marc Jacobs een mindere finale en moest genoegen nemen met een 12e plaats, Wouter de Vries reed zijn eerste N.K. finale uit en eindigde op een 8e plaats. John Rotink lag lange tijd in de finale op plaats 3 maar moest in de laatste bocht toch plaats maken voor van der Coelen en zo nam hij de vierde plaats mee naar Ossenzijl. De goede resultaten in onder andere Zuidwolde zorgden ervoor de Marc Jacobs één plaats hoger dan voorgaand seizoen geeïndigd is en volgend jaar zal starten met 107. 

 

In de sprint 1600 stonden twee kanshebbers voor de titel aan de start, Dirk- Jan Middelveld en Patrick Boessenkool. Waar Patrick Boessenkool een prima eerste manche kende zag Dirk- Jan zijn droom in stof opgaan na 50meter. Hij nam de wal mee vanaf start en maakte een klapper. Einde verhaal zo leek het, maar zijn monteurs lieten het hoofd niet hangen. Boessenkool was in de tweede manche goed op dreef, maar ook hij kende nu pech en belandde naast de baan. Beide heren wisten des ondanks toch de finale nog te behalen, maar moesten genoegen nemen met een derde startrij. Dit terwijl regerend kampioen en eveneens kanshebber Tolkamp vanaf rij 1 mocht starten. En de voorsprong van van der Haas was dusdanig groot dat hij, ondanks dat hij niet in de finale kon starten, nog kampioen kon worden. Dat het vandaag niet Dirk- Jan zijn dag was bleek ook al snel in de finale, hij moest genoegen nemen met een 12e plaats, wat een vierde plaats in de eindstand inhield. 
Boessenkool behaald na een mooie strijd een 8e plaats, dit betekende een derde plaats in zijn debuutjaar. En de SONAK had nog meer

voor hem in petto. Dit jaar was er een zogenaamde Rookie of the year prijs, een aanmoedigingsprijs voor de beste nieuwkomer. Door zijn derde plaats in het N.K., mag hij zich ook nog Rookie noemen en nam een mooie geldprijs van €1.000,- naar huis.

 

In de keverklasse stond Harm Eesinge aan de start. Na prima manches wist hij in de finale beslag te leggen op een prima 12e plaats.

 

In de Divisie V vonden we de meeste leden terug aan de start. Maar het wou niet echt met de DAC-leden. In de B-finale vonden we

Equipe van Steenoven/ Rol en Frans van der Vegt terug. Eerstgenoemde streed mooi mee om de laatste plek in de finale, maar legde zijn Civic in het staartstuk van de finale op de rug. Frans van der Vegt kon ook vandaag niet door het zware zand komen

en kwam net tekort voor een plaats in de finale. Wichard van der Wal kende iets meer geluk op de zware zandbaan en moest genoegen nemen met een 11e plaats. Door het teleurstellende resultaat tijdens de laatste wedstrijden zagen we in deze klasse ook helaas geen van de heren terug in de top- 10.


Als laatst hebben we nog de junioren over. Ondanks zijn afkeur maakte Mike Bruins nog kans op de titel of een mooie eindklassering.

Maar helaas had Mike vandaag het pechduiveltje meegenomen naar het zand van Baarle- Nassau. Hij kon dus niet mee rijden om de prijzen moest hierdoor lijdzaam toezien welke plaats in de eindklassering voor hem was weggelegd. Uiteindelijk nam hij de 8e prijs in de einduitslag mee naar huis.

E.P. Eindewege 12 en 13 september 2015

Dit jaar organiseerde het Loenens Autoteam (Latt'77) een Europokaal in het Zeelandse Loenen (Eindewege genaamd). Hier werd het voorlaatste Europokaal verreden onder redelijke weersomstandigheden. 

In Klasse 2 was het uiteraard weer Richard Zwiep die aan het strijden was om de overwinning. Ook ditmaal moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Voor Richard Gepken die met een vierde plaats richting Emmen kon keren. 

Na alle problemen in het begin van het jaar had Adriaan Santing de kever ook weer aan de praat. Dit resulteerde voor hem in een verdienstelijke 9e plaats. Zo had ook pechvogel Hippe Diever weer een wedstrijd meegepikt en nam, eveneens, een 9e plaats mee huiswaarts.

E.P. Menaldum 22 en 23 augustus 2015

Waar vele coureurs uitgingen van een snelle kleibaan kwamen ze al gauw van een koude douche thuis. Niets was minder waar en een zware kleigrond bleek ten toneel te verschijnen. 

In klasse 1 zien we Rutger Rijk terug op een vierde plaats en equipe Santing op een vijfde plaats. In klasse 2 ging het weer tussen de rivalen equipe Brink/ de Haan en Richard Zwiep. Laatst genoemde moest genoegen nemen met een tweede plaats voor Richard Gepken. 

Marc Jacobs eiste zowel in klasse 10 als in klasse X brutaal een vierde plaats op. In de Superfinale waren het de snelle Santings die een 13e plaats mee naar huis namen.

N.K. Haarle 15 augustus 2015

In diverse klassen kwamen er leden van de DAC in actie. 

In de sprint 2000cc zagen we Marc Jacobs, Coen Wouters en Wouter de Vries aan de start verschijnen. Coen Wouters had problemen met zijn radiateur, waardoor hij 2e graads brandwonden opgelopen heeft, en zich zelfs nog even in het ziekenhuis moest melden. Marc Jacobs en Wouter de Vries hadden meer geluk en wisten beiden de finale te bereiken. Een touché met een medecoureur zorgde ervoor dat Wouter de 

Vries een goede eindklassering letterlijk in rook op zag gaan. Marc Jacobs wist een 6e plaats te behalen. Hij maakt hiermee dan ook nog kans op een goede eindklassering.

 

In de Sprint 1600cc stonden Dirk Jan Middelveld en Patrick Boessenkool weer aan de start om goede punten mee naar huis te nemen voor de eindklassering. Een touché tussen de beide heren in bocht 1 in de finale zorgtte ervoor dat Patrick Boessenkool even de aansluiting met de top verloop. Dirk Jan Middelveld wist als 2e te finishen met kort achter zich, op plaats 4, Patrick Boessenkool. Beide heren kunnen hiermee nog kans maken op de titel. Het belooft dus zeker een spannende finale te worden in Baarle Nassau. 

 

In de keverklasse wist Harm Eesinge helaas geen finale plaats te behalen. 

 

In de juniorklasse wist Mike Bruins ook te laten zien dat hij snel is. Hij schreef alle manches op zijn naam. In de finale moest hij genoegen nemen met een 4e plaats. Roy Boon wist helaas geen finale te behalen. 

In de wandelgangen hadden we het al gehoord, maar zaterdag werd het bevestigd. René Snippe heeft zijn snelle MR2 verkocht. Zo zagen we hem nou aan de start verschijnen met de mini- beams van Alwi. Hiermee wist hij helaas geen finale plaats te behalen. 

 

In de divisie V verschenen weer de meeste Dac- rijders aan de start. Sander Stevens kon door motorproblemen het stuur aan de wilgen hangen. Ook Wichard van der Wal wist hier niet meer het succes van het tweede N.K.'s te evenaren. In de kleine finale zagen we Gerjan de Jonge en Frans van der Vegt. In de laatste ronde wist Frans van der Vegt, ook ditmaal weer, de grote finale te behalen. Vanaf achteraf kon hij er niet door komen en een elektronische storing gooide roet in het eten, hij moest met een uiteindelijk 11e plaats genoegen nemen. 

 

 

Omdat er van de eerste helft van het seizoen nog geen verslagen gemaakt zijn, hieronder per kampioenschap een kort verslag.

EP. resultaten van 2015

Inmiddels zijn er twee E.P. wedstrijden verreden (Hoogkerk en Terwolde). 


Tijdens de wedstrijd van Hoogkerk wisten een aantal leden de finale te bereiken. Zo wist Richard Zwiep zijn snelle kever weer in het rond te sturen op de eerste plaats, maar hij moest later zijn meerdere erkennen aan Sander de Haan waardoor hij met een tweede

plaats richting huis ging. Bij de juniorenklasse wist Jelle de Haan een negende plaats te bemachtigen.Ook Marc Jacobs wist in klasse 10 beslag te leggen op een negende plaats. En Coen Wouters ging in klasse X naar huis met een vierde plaats.

 

Tijdens de tweede wedstrijd in Terwolde zagen we Richard Zwiep dit maal wel met de overwinning richting Zuidwolde keren. Mike Bruins nam in de juniorklasse de vierde plaats mee naar huis voor Remco Pit die een zesde plaats bemachtigde. In klasse 9 wist Patrick Boessenkool de winst te pakken, bij klasse 10 moest hij genoegen nemen met een mooie tweede plaats. In de superfinale ging zijn mooie klassering in rook op toen hij in aanraking met een medecoureur kwam.

N.K. resultaten van 2015

Uitkomend in de sprint 2000cc- klasse vinden we Marc Jacobs, Equipe Rotink/ van Eerden, Coen Wouters en Wouter de Vries. 
Wouter de Vries heeft qua N.K. een pechjaar en moet dan voortijdig de wedstrijden staken. Voor Coen Wouters geldt hetzelfde, met uitzondering van de thuis N.K. in Zuidwolde. Hier weet hij een 12e plaats mee te slepen naar huis. Equipe Rotink/ van Eerden hebben het ritme van het voorgaande seizoen ook nog niet zo te pakken, maar weten wel elke wedstrijd een finale plaats te bemachtigen. Al weten ze hier ook

nog niet door te stomen naar een mooie podiumplaats. In de tussenstand staan ze nou als 14e gevestigd. Marc Jacobs daarentegen weet de eerste twee N.K. wedstrijden een mooie plaats in de finale te bemachtigen. Tijdens de wedstrijd in Zuidwolde wist hij zelfs een 3e! plaats te 

bemachtigen. Helaas waren de laatste 2 N.K. finales wat minder succesvol voor hem.Dit brengt hem in de voorlopige tussenstand op een nette 6e plaats.

 

In de sprint 1600cc klasse zien we op de voorlopige 2e en 3e plaats respectievelijk Patrick Boessenkool en Dirk-Jan Middelveld. Beiden weten alle N.K.'s goed mee te strijden om de prijzen. Een valse start voor Dirk-Jan in Holterhoek was een kleine domper. Echter wist Patrick Boessenkool tijdens deze wedstrijd met z'n eerste overwinning in de sprint 1600 naar huis te gaan. Een wedstrijd later was het Dirk-Jan Middelveld die zegevierde in Lochem. 

In de keverklasse zien we oud- bestuurslid Harm Eesinge aan de start verschijnen. Waar hij in Pieterzijl nog een 11e plaats wist te bemachtigen. Kwam hij, door pech en technische mankementen, tijdens de andere drie wedstrijden punten tekort voor een finaleplaats.

 

In de Divisie V vinden we de meeste leden terug.  Zo zien we op een voorlopige 7e plaats Equipe v. Steenoven/ Rol, op de 8e plaats Wichard van der Wal, op de 9e plaats Frans van der Vegt, op de 18e plaats Sander Stevens en op de 25e plaats Gerjan de Jonge.

Tijdens de eerste wedstrijd in Pieterzijl was er voor Equipe v. Steenoven/ Rol een 6e plaats weggelegd, Sander Stevens moest genoegen nemen met een 10e plaats. Tijdens de tweede wedstrijd in Zuidwolde zetten de heren allen een tandje bij om een mooie finale-
plaats te bemachtigen tijdens de thuis-N.K.. Voor Frans van der Vegt werd dit door een oppermachtige overwinning in de B-finale. Zo zagen we hier alleen Gerjan de Jonge door technische mankementen niet terug in de finale. Voor Wichard van der Wal was hier een 2e plaats weggelegd voor Equipe v. Steenoven/ Rol. Frans van der Vegt wist een 6e plaats te bemachtigen en door een valse starttijdens de herstart op de baan moest Sander Stevens genoegen nemen met een 11e plaats. Tijdens de wedstrijd in Holterhoek wisten Frans van der Vegt en Sander Stevens zich te plaatsen in de finale. Ook dit keer wist Frans van der Vegt dit te doen door een nipte overwinning in de B-finale. Strijden kwam onze

voorzitter uit op een 7e plaats, door mechanische pech hield Sander Stevens z'n auto het voor gezien en nam hij 

opnieuw de 11e prijs in ontvangst. Tijdens de vierde wedstrijd in Lochem zagen we Sander Stevens langs de baan, vanwege een gebroken pols. Equipe v. Steenoven/ Rol en Frans van der Vegt moesten uitkomen in de B-finale om zo een plek te bemachtigen voor de A-finale. Beide heren hebben het helaas niet gered, al was Frans van der Vegt weer op de goede weg, vanaf de achterste rij wist hij als vierde (een plaats tekort) over de finish te komen. In de finale sloeg na een aantal ronden al snel de pechduivel weer parten bij Gerjan de Jonge (11e plaats). 
Wichard van der Wal kwam rijden over de finish op een 8e plaats. 

 

In de Juniorklasse vinden we Mike Bruins, Jelle de Haan en Roy Boon terug op de startlijsten. Jelle de Haan wist tijdens de blij- dat- ik- glij finale in Pieterzijl de derde plaats te bemachtigen, maar heeft zijn succes niet mee kunnen nemen naar de andere wedstrijden. Roy Boon heeft tijdens de eerste drie N.K.'s niet genoeg punten kunnen bemachtigen voor een finaleplaats. Maar door technisch afkeur van een aantal deelnemers in Zuidwolde, heeft hij hier de 14e plaats toegewezen gekregen. Mike Bruins begon zijn N.K. zo goed, alleen overviel de gladde klei in Pieterzijl hem een beetje, waardoor hij z'n koppositie al snel, letterlijk en figuurlijk, in het water zag vallen. Uiteindelijk wist hij als 9e over de finish te komen. Maar dit bleek nog niet alles te zijn. Tijdens de tweede wedstrijd in Zuidwolde pakte hij, evenals tijdens de clubwedstrijd, een mooie overwinning. Helaas had de T.C. nog wat in petto en zo was ook Mike de dupe hiervan. Mike liet tijdens de derde en vierde N.K. niet onder de indruk te zijn van deze afkeur en kwam terug met respectievelijk een 4e en 1e! plaats. Dit brengt hem in de voorlopige uitslag op een 4e plaats.

bottom of page