top of page

korte verslagen van DAC evenementen

Autocross Alteveer

10 mei 2018

Donderdag 10 mei was de tweede wedstrijd van het kampioenschap. Op een technische, maar ook zware baan werden de auto's aan een goede test onderworpen. Iets na 18.00uur viel de laatste finishvlag en waren de ruim 100 deelnemers klaar met hun show voor het ruim 1.000 koppige publiek.

Feestavond seizoen 2017

17 maart 2018

Op zaterdag 17 maart, wat later dan regulier, werd de feestavond seizoen 2017 en het 50-jarig bestaan van de Drentse Autocross Club gevierd.
Onder het genot van een hapje en een drankje en de interactieve/ muzikale omlijsting van Disco Silver werden de kampioenen gehuldigd en onze medewerkers in het zonnetje gezet.
Na jaren te zijn weg geweest was ditmaal weer de feestlocatie gevestigd in Zuidwolde. De drank en gezelligheid vloeide rijkelijk in Zalencentrum Den Kaat.
Wij als bestuur kijken dan ook terug op een geslaagde feestavond en danken ieder voor zijn/ haar aanwezigheid.

Autocross Masters Wijhe

23 en 24 september 2017

kende de weersberichten alleen maar neerslag.
Maar de laatste dagen voor het evenement wijzigden de voorspellingen en leek het weer mee te gaan werken.
En na twee weken van vele millimeters kende zowel de zaterdag als de zondag een mistige start, maar zodra de zonnestralen door kwamen werd het stralend weer.

Door de mist en de grote hoeveelheid rijders werd de eerste start niet om 9.00uur verreden, maar liep het richting de klok van 10.
Maar toen het eenmaal los was, werden de maar liefst 70+ wedstrijden in een vlot tempo verreden. Echter door het tijdig intreden van het donker werd er door de

wedstrijdleiding besloten om de Cuplaufs niet te verrijden.

Zondag kende een nog kleinere wereld. Waar vanaf de start de eerste bocht, zelfs de startlichten met moeite gezien konden worden, moest ook dit maal besloten worden om iets later van start te gaan. Maar rond de klok van 10uur ging het geweld los. Prachtige wedstrijden werden verreden, met als gastklasse de Vrije Standaardklasse. De heren en dames in deze klasse lieten ook zien

dat zij een net zo mooi spektakel neer konden zetten als de overige 10 klassen.
Tegen de klok van half 7 werd de laatste finale gestart en konden de uitgetelde vrijwilligers en bestuursleden van de DAC zich opmaken voor de huldiging van de kampioenen.

Gersloot

18 juni 2017

Na het Nederlands Kampioenschap een week eerder, was het deze keer de eer aan de heren en dames voor kampioenschap van de DAC.
De week voorafgaand had de baan al laten zien dat het geen gemakkelijke uitdaging zal worden. De baan was kenmerkend als een loodzware, mulle zandbaan.
Maar de omstandigheden waren voor alle coureurs waren gelijk.

Onder de brandende zon verreden de ruim 80 coureurs mooie wedstrijden. Ook dit maal waren de finales tot aan de finishvlag spannend.
Waarbij hier en daar verrassende winnaars uit de bus kwamen. Doordat sommige coureurs tijdens de manches wat in de 'schaduw' van de andere
coureurs reden, maar tijdens het 'moment supréme', de finale, eruit kwamen.

Ook deze uitslagen zijn weer terug te vinden onder uitslagen.

Zuidwolde

4 juni 2017

Tijdens 2e pinksterdag lieten de ruim 130 coureurs het 1.500- koppige publiek mooie wedstrijden zien.

In de voorronden werd fel gestreden om een goede positie in de finale.

Tijdens de finales leverden de plaatselijke favorieten mooie strijd op, maar tegen het geweld van de MR2's was men niet opgewassen.
Opvallend in de standaardklasse was dat er dit geen MR2 op het podium was terug te vinden, maar 2x een Opel en 1x een Renault.

In de overige klassen werden ook mooie finales afgelegd. De uitslagen zijn terug te vinden onder uitslag.

Oldeholtpade

7 mei 2017

Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje zijn is op zondag 7 mei
de eerste wedstrijd van seizoen 2017 voor de D.A.C. verreden. Na drie manches,
waarin mooie strijd geleverd werd door de heren en damescoureurs beloofden ook
de finales spectaculair te worden. En of ze dat waren. In 7 klassen werd er gestreden om een mooie einduitslag.